maanantai 26. toukokuuta 2014

TERVON KISAT

Heloou!
 
Kisoista taas kotiuduttu hyvillä fiiliksillä. Perjantaina suunnattiin auto kohti Tervoa, ja lauantain yhden päivän kenttäkisoja. Molemmat hepat mukana, Leevi starttasi CNC* ja Lilli helpon. Taas viikonloppu täynnä tunteita, mutta Leevi toi kotiin tokan sijan ja Lilli hienon kokonaiskisan, ei voi kun taas olla tyytyväinen :) Tässä ny valtava määrä kuvia, kaikki oli niin kivoja, että oli pakko laittaa :)
 
Perjantaina siis matkaan päästiin vasta puoli viiden aikaan iltapäivällä. Perillä Tervossa oltiin vasta vähän ennen puolta yötä. Molemmat hepat käveli ja Lillin vielä juoksutin. Matka sujui sukkelaan, kun saatiin ihailla Suomen luontoa (oon jo tainnut hehkuttaa tästä, mutta kattokaa nyt...!!)
 
 
Lauantaille laitoin herätyksen kello 5.00. Aamupalan popsittua ja aamuruokittua laitoin Lillin kuntoon ja kävin aamuratsastamassa sen. Halusin saada sen paikan päällä oikeasti avuille. Lilli tuntui tosi hyvältä ja sain itselle tosi hyvän fiiliksen päälle. Sitten alkoi hullu rumba: kannoin kaikki kamat autolta talliin, tein sykeröt molemmille ja laitoin hokit. Sitten kävin pikaisesti kävvelemässä molempien maastot, jotta tiedän missä mennään.
 
Leevin koulu oli ekana. Verryttely maneesissa sujui hyvin ja tuntu siltä, että Leevi oli oikeasti mun avuilla, jopa hengitettiin yhdessä. Aika magee fiilis... No, ulos maneesista tultua ja radalle päin mentäessä Leevi alkoi pärskiä ja heiluttaa päätä, varmaan jotain siitepöly allergiaa. Koulu menikin sitten IHAN penkin alle sen takia. Rytmi katosi, ratsastettavuus katosi ja sitä myötä koko se hyvä fiilis. Tuloksena 62,8% mikä on ihan surkea tulos meille. Koitin unohtaa sen ja jatkaa uudella fiiliksellä rataesteille.
 
Esterata oli kiva, yksi kolmoissarja vähän alamäkeen oli aika paha, ei saanut ollenkaan lennättää sisään. Verkassa en saanut melkein ollenkaan hyvää hyppyä, mutta päätin vain lähteä radalle, koska tiesin ratsastavani siellä paljon paremmin. Tuloksena 0vp, aika hyvä rata ja rytmi pysyi. Fiilis parani huimasti koulun jälkeen ja Leevi pääsi karsinaan kylmän suihkun jälkeen lepäämään.
 
 
 
 
Tässä vaiheessa päivää olikin jo aika kuuma, varmaan lähemmän 30C! Juoksin syömään nopeasti ja sitten suoraan Lillin selkään. Lilli oli läpi verryttelyn tosi hyvän tuntuinen, aamuratsastuksesta oli selvästi hyötyä. Koulurata oli ok, Lilli jäi vähän pohkeen taakse, mutta tuloksena 64,35%. Sitten kävtiin nopeasti vaihtamassa estekamat päälle ja suunnattiin kohti esterataa. Ainoa tavoite mulla oli yli jokaisesta esteestä ilman yhtään uhmailua ja pelleilyä. Niin kävikin, Lilli ei kyttäillyt juuri ollenkaan, vaan oli selvästi nyt mun kanssa menossa esteistä yli. 3 puomia tuli mukaan, vähän huonot paikat, mutta ne eivät mua haitanneet ollenkaan. JEE päästiin siis ekalle maasto-osuudelle yhdessä!
 
 
Helpon ja vaativan maastot olivat tosi kivoja. Vaativassa sai oikeasti ratsastaa, oli alashypyn jälkeen nuolenkärkeä ja muita kinkkisiä välejä, joissa piti suunnitelmien olla tosi selkeät. Leevi starttasi ekaná. Ja voi luoja millasen tunnevyöry verryttelyn kävinkään sen kanssa läpi. Se pärski tosi paljon ja heilutti päätä, mulla tuli epävarma olo ja olin jo kävelemässä perumaan startin. Sillä päätä heiluttaessa en näe mitään etäisyyksiä, eikä Leeví ole yhtään avuilla ja mun kanssa. Siitä fiiliksestä ei ole kiva lähteä laukkaamaan täysiä isoille esteille, sen voin sanoa. Noh, siinä kävellessä psyykkasin itseni jotenkin ja päätin lähteä radalle. Ainahan voi keskeyttää jos siltä tuntuu. Ja voi vitsit mikä rata!! Leevi oli niin messissä, eikä adrenaliinien takia heiluttanut päätä ollenkaan. Tehtiin puhdas maasto ja käteen jäi tositosi hyvä fiilis. Leevi saikin siis toisen sijan, maastossa oli tullut paljon virheitä muille. Ei ollut siis koulukilpailu.
Lillin kanssa olin IHAN täpinöissäni. Mua ei varsinaisesti jännittänyt, mutta oli niin ihanaa päästä uudella hevosella maastoon. Verkka suju tpsi hyvin, pitkä kuuma päivä oli tehnyt veronsa ja Lilli oli vähän löysä. Radalle lähtiessä se heräsi ja ampaisi liikkeelle kuin kanuuna. En voi kuvailla niitä fiilisksiä maastoradalla sen kanssa. Se fiilis, kun sun nuori hevonen, kenen kanssa on ollut vähän kamppailuja, tekee kaiken sun puolesta: imee esteille suorana, ei kyttää ja kuuntelee... Mulla nousi kyyneleet silmiin sitä ratsastaessa ja höpötin sille pitkin rataa kuinka hieno se on! Ja Lilli tuli maaliin estevirheittä!!!! Olin maailman onnellisin tyttö siinä vaiheessa, Lilli oli niin taitava.  
 

 
 
 
Fiilikset vikan esteen jälkeen välittyy mun hymystä :)
 Kaikki heppakuvat on kuvannut serkkuni Sohvi, kiitooos!! Kisojen jälkeen olin aika ruskettunut ja väsynyt, mutta oli kyllä taas ihanaa. Kiitos Aron tilalle Super kisoista! Seuraava kisa Leevillä Nuorten SM ja Lillillä kenttikset Ruotsissa!
 
-Renja
 


4 kommenttia:

  1. Paljon onnea toisesta sijasta ja huippuhyvistä maastoista! Tsemppiä myös tuleviin kisoihin! Ootko muuten menossa myös Keravalle elokuussa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon!! Jos tarkoitat pm-kisoja, niin en osaa sanoa, en ole enää varma ehdinkö kvaalata lilliä sinne. Leevi ei tule sinne, koska on matkalla kisoihin Englantiin:)

    VastaaPoista
  3. Hui mitä esteitä ja hyppyjä! Te kenttäratsastajat ootte kyllä aikamoisia huimapäitä!! =D Onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin!

    VastaaPoista
  4. Haha ehkä niinkin voisi sanoa :D Kiitos paljon!!

    VastaaPoista