maanantai 19. toukokuuta 2014

NIINISALON KISAT

Mooips!

Kauden ekoista kisoista kotiuduttu hymy suin! Leevi otti luokkavoiton hienolla kisalla ja vaikka Lillin kanssa ei päästy esterataa pidemmälle, niin sen kanssa kokemusta kertyi vaikka kuinka. Noh kerron alempana lisää useiden kuvien saattelemana :) toivottavasti jaksatte lukea loppuun asti haha!


Pesin molemmat hevoset kouluradat ratsastettua / Kuljetuskamat päälle ja menoksi! / Aivan ihana ajosää, Suomen kesä ja niittymaisemat   / Parasta automatkaevästä...nams!


 
Saavuttiin Niinisaloon illalla klo 21 aikaan. Aurinko paistoi vielä taivaalta ja oli tosi lämmin. Niin sanoin kuvaamattoman ihanaa, kun ei satanut kaatamalla (siihen ehti jopa tottua viime kaudella...). Paikalle saavuttua taluteltiin vähän hevosia ja laitettiin ne jaboihin. Kannettiin kaikki kamat siihen viereen ja mentiin nukkumaan.

Lauantaina herätyskello soi 6.30 ruokkimaan hevoset. Kävin taluttamassa molempia ja juoksuttamassa Lillin. Sen jälkeen suuntasin autolle syömään aamupalan. Pikapuuroa, jugurttia ja hedelmiä. NAM! Sitten hevosten harjaus, hokitus ja letitys (onnistuin muuten aika hyvin siinä hommassa!). Ja eikun radalle!

Starttasin Leevillä ensin. Se oli kouluverkassa aika kiireinen, mutta sain sen siirtymisten ja väistöjen avulla kuulolle. Koska ratsastin helpon luokan ja leevi oli ollut edellisenä päivänä kamala, päätin , että tavoitteena radalla on rento ja tahdikas hevonen ilman liiallista painetta. Onnistuin siinä hyvin. Pysähdykset ja sisääntulo oli kyllä ihan kamalat, mutta tiedänpä nyt mihin keskityn seuraavassa kisassa.  Vaativaan hevosen pitää myös olla enemmän ylämäkeen, mitä helpossa. Koulu tuntu musta ok:lta, ei mitenkään erikoiselta ja joka kohdassa oli jotain mitä olisin voinut tehdä selvästi paremmin. En halunnut kuulla prosentteja ennen esteitä, jotta pystyin pitämään kaiken fokuksen ratsastamisessa.




Seuraavaksi oli Lillin vuoro verryttelyssä. Se toimi tosi hyvin, eikä kyttäillyt mitään. Olin tosi positiivisesti yllättynyt ja pakko sanoa, että jännitin jonkun verran :D Sen rata oli musta aika hyvä, jäin kaipaamaan lisää jäntevyyttä itsestäni. Mutta huippu aloitus kaudelle sen kanssa!

Koulujen jälkeen juostiin vaihtamaan kamat ja lähdin hyppäämään Leevillä. Se oli ihan villi, ja veti multa ohjia koko ajan kädestä. Itse rataan en oikein löytänyt rytmiä, mutta 0vp kuitenkin!
Lilli oli esteverkassa tosi hyvä, Elmo tuli auttamaan esteiden kanssa. Itse rata ei sitten mennytkään niin hyvin... Kaksi ekaa estettä mallikkaasti, mutta ratsastin kolmoselle vähän huonosti (okseri katsomon vieressä) . Ohjasin liikaa kohti katsomoa, ja lilli otti siitä nokkiinsa ja veti liinat kiinni sen jälkeen. Sain komennettua sen 4 seuraavan esteen yli, mutta sitten se jäi vaan pomppimaan paikalle. Ärsytti tosi paljon, koska tiesin että se vaan testaa mua. Tultiin illalla vielä Minnan kanssa treenaamaan esterata kokonaan, ja parin komennuksen jälkeen kaikki sujuikin mutkitta. Murr. Nuori hevonen, joka tarvitsee selkeää ratsastusta ja rutiinia. Niillä mennään!
 
C jenspa.kuvat.fi



C jenspa.kuvat.fi

 

Äiti juoksi kertomaan mulle esteiden jälkeen, että Leevi oli tehnyt yli 70% koulun ja Lilli 65%. WAU! Leevi johti luokkaa ja Lilli olisi ollut koulun jälkeen vika sijottunut.

Sunnuntaina kävelin maastoradan neljännen kerran aamulla. Rata oli sujuvan ja mukavan oloinen. Pohdin vähän miten onnistun ratsastamaan tarpeeksi lähelle ihanne aikaa, mutta se onnistuikin tosi hyvin.. Leevi oli verryttelyssä tosi hyvä, puutkaan ei häirinneet kumpaakaan meistä nyt, vaan oltiin 120% keskittyneinä. Mua jännitti siis niiiin paljon! Se tunne, mikä lähtökarsinassa vallitsee , on ehdottomasti maailman hirvein ja ihanin samaan aikaan. Lähtölaskennassa tuttuun tapaan kaikki muu sumeni mun ympäriltä ja ratsasta- sanan kuullessa Leevi ampasi kohti ykköstä. Rata suju mallikkaasti, Leevi oli ihan fiilareissa ja lukitsi esteet tosi hyvin. Tarkistin ajan puolessa välissä ja just ennen loppusuoraa, jolla pääsinkin  hölläilemään. Tuloksena virheetön maasto 4 sek alle ihanneajan! JEE:) Hieno Leevi!

Tää postaus on jo ihan kamalan pitkä, mutta haluan vielä kertoa mitä meille kävi, kun ajettiin Niinisalon tallille treenaamaan Lillillä. Rakensin sinne hiekkakentälle esteradan, jossa oli vesimatot ja portit ja kaikki. Halusin jatkaa eiliseltä ja aloittaa sille rutiinin keräämisen jo heti. Kerran sen yritti possuilla ja keulia, mutta nyt ei tarvinnut kuin kerran potkasta kunnolla ja kaikki suju hyvin. Lilli oli tosi tyytyväinen samoin kun minä. Kun saadaan rutiinia ja multa vahvempaa ratsastusta, niin noikaan ei ole kohta enää onglema.
Noniin, siis Leevi jäi yksin autoon ratsastuksen ajaksi. Se jotain huusi siellä, mutta ei muuta. Kun ratsastin takasin autolle, Leevi alko keinuttaa autoa ihan hulluna ja hyppimään siellä. Tulin lillin selästä alas ja annoin sen äidille, jotta pääsin juoksemaan katsomaan mitä Leevi oikeen touhuaa. Ja apuaaa.... Se oli hypännyt etjalkojen kanssa ruokintapöydälle ja sai vetopaniikin yrittäessään riuhtoa itteään alas. Menin IHAN paniikiin, ja pää löi tyhjää. Onneksi äiti huusi heti apua, ja saatiin Leevi vapaaksi, jolloin se pääsi kömpimään pois pöydältä ja laukkaamaan lillin luo. Voi luoja. Toi oli kamalinta mitä mulle on ikinä käynyt. Ei enää ikinä Leeviä yksin autoon jos se jatkaa noin. Onneksi säästyttiin haavereilta!

En löytänyt Lillistä kuvia mistään, jos jollakulla on, niin haluisin nähdä tosi mielelläni! :) Lisään videot kouluradoista kun saan ne ladattua.
-Renja

2 kommenttia: