sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Niinisalo!

Helloou!

Oltiin siis Niinisalossa kaksi päivää treenaamassa Maija Yli-Huhtalan kanssa. Mulla oli molemmat hevoset mukana ja isä ekaa kertaa ajamassa ja groomaamassa. Tälleen tää harrastus vie koko perheen pikku hiljaa... :)


Reilun neljän tunnin ajomatkan jälkeen saavuttiin Niinisaloon. Heitin kamat Lillin päälle ja lähdin verryttelemään metsään. Voi sitä huudon määrää mikä Leevistä lähti, kun se jäi yksin autoon.... Niinisalon maastoesterata on siis kangasmetsässä, ja mulla oli tosi
vaikeaa aluksi olla ratsastamatta päin jokaista puuta tai kuoppaa. Oma keskittyminen oli tosi vaikea saada hevoseen, kun yritin kaikin voimin löytää ratsastusreittejä. Tästä syystä Lillikään ei alkuun halunnut keskittyä tekemiseen, vaan koitti mun ohjeiden mukaisesti väistellä kaikkea eteen tulevaa.
 Mutta kun alettiin hyppäämään niin alettiin onneksi löytää taas toisemme ja päästä fiilikseen. Tehtiin ekana päivänä Lillin kanssa tuttarin rataa ja joitain helpon esteitä. Muuten ei mitään ongelmaa, mutta ratsastin yhden lähestymisen tosi huonosti ja putosin. Kyseessä oli sellainen normaali pöytä vähän alamäkeen. Tulin sille liian vähän pohkeella ja lähdin liikaa hyppyyn, vaikka olisi pitänyt kannustaa Lilliä enemmän. Ja arvatkaa vaan : mun tuurilla tipuin just sen kuntoutetun polven päälle. Kerkesin siinä maassa miettiä jo että nonniin tässä tää kausi nyt sitten menikin, mutta ihme kyllä selvisin vain muutamalla mustelmalla ja haavalla :D! Nousin selkään ja ratsastin saman tehtävän heti uudestaan, nyt paljon paremmin eikä siinä ollut ongelmaa. Lilli ei imenyt niin hyvin esteille, mitä Ypäjällä, mutta se johtui siitä, että esteet ja ympäristö oli vähän epäselvempiä, mihin se on tottunut.



Leevi oli ihan villi! Se imi esteille ja lukitsi ne hyvin. Oli kivaa mennä sen selkään nuoren selästä, ihan kuin ois tullut kotiin :) Tehtiin Leevin kanssa helpon tehtävät, niissä ei ollut isoja ongelmia. Ainut vaan, että mun pitää vähän patistamaan sitä hyppäämään laakeampia hyppyjä. Leevi haluais hypätä tosi korkealle, mutta se tuottaa ongelmia maastossa, jossa estevälit on laskettu sujuvaan ja isoon laukkaan. Mulla tuppaa tulemaan niissä aina vähän kiire. Kuitenkin, olin Super tyytyväinen päivä nro ykköseen molemmilla!!


Tokana päivänä osasin jo väistellä puita ja löysin tasaiset ratsastuslinjat metsiköstä. Lilli oli heti paljon rennompi ja imikin jo esteille paremmin. Aluksi se meni kerran ohi yhden alashypyn jälkeen, meillä molemmilla hävisi vähän tasapaino enkä reagoinut tarpeeksi nopeasti. Taas, korjasin tehtävän ratsastamalla paremmin eikä itse esteessä ollut mitään ongelmaa. Tehtiin helpon tehtävät ilman ongelmia, oli niin sairaan mukavaa, että hymyilin taas niin että oksat tuli suuhun:D
Leevin kanssa tehtiin yhden tähden tehtäviä. Se oli jo ratsastettavampi, eikä yrittänyt ampasta ihan jokaiselle esteelle, vaan odotti jopa mun apuja. Jouduin ottamaan pari toistoa yhdelle rengas tehtävälle, koska Leevi tuppasi hyppäämään koko ajan oikeasta reunasta. Molemmilla hevosilla mun pitää muistaa ylävartalon pystyssä pitäminen ja käsien kantaminen.
Loppuratsastin molemmat hevoset hyvin kevyessä ravissa. Sitten laitettiin ne autoon ja ajettiin kotiin. Matkalla kukoisti Suomen kevät.. rakeita, räntää, aurinkoa, kaikki 10 minuutin sisään?!
Tästä linkistä mun superhieno krhm.. kooste lillin ja leevin treeneistä:
Lilli maastotreeni
Leevi maastotreeni

Kotona harjasin molemmat hevoset hyvin, hieroin vähän ja kylmäsin jalat. Rasvasin myös kaviot, kun ne oli ihan kuivat. Kamat pestyä ja auton siivottua päästiinkin jo lähtemään kotiin:) Jee kohta Niinisaloon kisoihin ja kausi pääsee starttaamaan!!!

kävelykoneeseen vielä matkan jälkeen
Saan kuvia toivottavasti kohta, teen niistä oman pläjäyksen!
- Renja xx
 


1 kommentti:

  1. On nuo hyppytyylit erilaisia. MInulla nyt on tietysti vanha hevonen jo, mutta sehän ei enää kovin mielellään haluaisi venyttää, vaan saattaa ensisijaisesti tarjota vähän venytystä vaativaan sarjaväliin kahta askelta. Ja hyppää mieluummin korkealle kuin nostaisi jalkojaan ylemmäs...

    LEevi nyt tietty on toista maata. :)

    VastaaPoista