sunnuntai 11. toukokuuta 2014

KISARUTIINIT

Moips!

Tää viikonloppu on hurahtanut tosi nopeesti. Eilen hyppelin Lillillä pieniä esteitä, joiden alle laitoin kaikkea jännää. Koitin kehittää omaa ratsastusta siihen tilanteeseen, kun Lilli vähän jännittyy ja kyttää edessä olevaa. Leevi saa nyt maastoilu viikonlopun, koska on ollut niin Super hyvä koko viime viikon!:)

Kuitenkin, nyt päivän kirjotuksen aiheeseen. Mulla on näiden kisavuosien aikana mitä nyt oon ratsastanut kilpaa ehtinyt kertyä tietyt rutiinit, jotka teen ennen kilpailuja. Viikko ennen kisoja mietin tarkkaan mitä jokaisena päivänä teen hevosten kanssa ja mitä ne tuntuu tarvitsevan, jotta saan niistä kisoissa kaiken ulos parhaiten.

Otan nyt esimerkiksi ensi viikonlopun Niinisalon kilpailun. Tältä näyttää Leevin tuleva viikko:

MA koulua puomeilla, rennoksi ilman painetta
TI koulua, alkuun rennoksi ja loppuun "koulurata moodilla". Ratsastuskuviot radanpätkistä
KE maasto/ ilman satulaa
TO estetreeni, rataa
PE kouluradan ratsastus Minnalle, jonka jälkeen maastokäppäilyt, lähtö kisoihin
LA kilpailut
SU kilpailut

Leevin kanssa olen todennut parhaaksi tällaisen viikon. Sen kanssa ei saa tehdä liikaa koulutreeniä, koska se kyllästyy aika nopeasti ja siltä lähtee keskittyminen. Siksi keskellä viikkoa on hyvä pitää maastoilu/ hulluttelu päivä. Perjantain kouluradan ratsastuksessa alan päästä itse kisafiilikseen, mikä on mulle tärkeää. Pitää muistaa, että olen valmistautunut hyvin koko talven, joten nämä on vain viimeistelyjä, joita tehdään. Juuri ennen kisoja ei ole tarkoitus opetella siellä tehtäviä juttuja.

Lilli menee samanlaisella viikolla, kisojen mittaan huomaan mitä se tarvitsee ennen kisoja. Voi olla, että pyydän Minnan läpiratsastamaan sen alkuviikosta, niin saan hyvät palautteet omasta työskentelystä sen kanssa. Sen kanssa teen koulutreenissä puomeja, jotta saan kehitettyä vielä omaa etäisyys silmää.

vanha kisakuva Leevin kanssa Niinisalosta 2012 :D
Onko teillä jotain kisoja edeltäviä rutiineja?

IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE IHANILLE ÄIDEILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti