tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tiistain estehyppelöt

Mooi kaikki!

Tänään oli estehyppely päivä ulkona ihanassa auringon paisteessa molemmilla hevosilla. Menin tallille jo ennen koulua ja päivän aloitus oli kyllä mitä parhain. Meillä oli kentällä valmiiksi jo rata, jota hyppäsin Leevillä Minnan tunnilla ja Lillillä itekseni sitä ennen.
En tykkää hyppää yksin ilman valvovaa silmää, pieniä esteitä joo, mutta en jotenkin koe oloa turvalliseksi, jos alan hyppäämään itekseni kisakorkeuksissa olevaa rataa (120cm).

Lillillä tein kuitenkin itekseni, 80cm esterataa ja oli niiin kivaa! Mun on ollut niin tosi vaikeeta mukautua sen hyppyyn, koska se hyppää oikeasti selän läpi pyöreesti (toisin kuin leevi, jonka tekniikka on välillä niin omaperäinen heh...). Nyt kuitenkin onnistuin!!  Kaikki erikoisesteet välillä vähän kaukaa vähän läheltä mut mitään kysymyksiä ei tullut. Päivä päivältä tajuan paremmin, kjinka ihana hevonen se onkaan... Niin ihanaa :)

Leevillä olin tunnilla. Aloitettiin hyppäämällä pieniä esteitä kaarrellen. Lopuksi hyppäsin 105-115 radan. Perus kaarteita ja linjoja. 21,5m väli hyvällä viidellä laukalla. Se tuli sarjan jälkeen, mikä lisäsi vaikeutta. Sarja heittää aika paljon kaarteelta, joten siinä pitää olla jo ekassa askeleessa mukana ratsastamassa askeleita. 28m oli aika hyvä 7 laukkaa ja 26m tulin 6 laukalla.

 Tässä on siis ollut about 2kk hyppytaukoa ja sen kyllä huomasi omasta ratsastuksesta. Se fiilispohjanen reaktio oli välillä kateissa ja ratalaukan löytyminen oli alkuun vähän hakusessa. Loppua kohden parani ja hyppäsin radan hymyillen kuin hangon keksi :)

Kiva huomata, että polvi kestää jo kahden hevosen hyppäämisen yhteen päivään. Rupeaa kisafiilikset oleen jo sen verran tapissa, että pakko päästä starttaamaan!

 

 
 
tosta ei kyllä hirveesti sa selvää,, mut idean tajuaa toivottavasti! :D


 Ihana Emmmi ehti napppaamaan pari kuvaa Leevistä ihan tunnin päätteksi:


 
Teen seuraavaksi postauksia mm. mun tulevan kauden kisakalenterista ja letityksestä! Stay tuned !
-Renja xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti