sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kevään ekat maastikset


Heissan!

Käytiin eilen Ypäjällä kevään ensimmäisissä maastoeste harkoissa. Tallille mentäessä aurinko paistoi jo ihan selvältä taivaalta ja lämpömittari näytti +12 astetta. Jo siinä vaiheessa olin ihan varma, että päivästä tulisi tosi hyvä :) 

Heoset harjattua ja hokitettua ja kamat pakattua startattiin auton nokka kohti Kari Haimin valmennuksia. Odotin tätä todella innolla, sillä en ollut ennen käynyt Haimin valmennuksessa. Matka sujui hyvin ja perille päästyä heitettiin Lillile kamat selkään ja lähdettiin Derby-kentän päähän verryttelemään.  

Ypäjällä oli valjakkoajo-kilpailut, joten ympärillä suhasi jonkun verran ihmisiä ja kuulutus raikasi kovaan ääneen. Tää oli mielestäni tosi hyvä, sillä näin miten lilli reagoi tollasiin tilanteisiin ja kuinka paljon ylipäätänsä jännittyy uudessa paikassa.

 Alkuverryttely oli aika jännittynyttä menoa, mutta koitin ite pysyä rentona ja vaan ratsastaa välittämättä ympärillä tapahtuvasta. Alkuverkan jälkeen alettiin hyppäämään, enkä voinut kuin hymyillä. Lilli keskitty esteisiin ihan 100% ja imi tosi hyvin ja rohkeesti kaikille esteille. Lilli oli tosi suoraviivainen, ei katsonut tai kysynyt mitään ja melkein häkellyin siitä, kuinka se nautti hyppäämisestä. Aivan ihanaa!! Aloitettiin ihan pienistä esteistä ja hypättiin vaativaan asti. Portaat, vesi, alas ja ylöshypyt, kaikki ohjekirjan mukaan. Olin tyytyväinen mun omaan ratsastukseen lukuunottamatta yhtä sisäohjasta vetoa, jonka seurauksena mentiin kerran ohi. Videossa ei näy, mutta tultiin ohimenon jälkeen uudestaan ja sillä kertaa ratsastin paremmin :D Haimi oli Lilliin tosi tyytyväinen ja totesi mun kanssa, että tällaista hevosta on tosi kiva viedä eteenpäin. 


Pahoittelen, toi video on ihan mössöä.. Meni ikuisuus saada se ladattua edes noin!

Loppuverryttelyn jälkeen menin autolle vaihtamaan kamat Leevin päälle ja suuntasin verryttelemään sitä. Leevi ei ollut moksiskaan ympärillä tapahtuvasta. Se oli ihan villi tajutessaan, mitä ollaan tekemässä. Alkulaukatessa se haki jokaista estettä ja odotti kiihkeästi milloin ohjaan sen ekalle hypylle. Haimi nauroi ja sanoi, että kenttähevosen tunnistaa tosta ilmeestä :D Leevin kanssa tehtiin samoja juttuja mitä lillillä. Se meni tosi hyvin myös, ei mitään onglemia missään. Omaa istuntaa korjattiin enemmän, käsiä kannetummaksi ja rennommaksi. Äiti ei saanut Leevistä videota, mutta pari kuvaa kyllä.





Kotiin tultua irrotin hokit, annoin mössöt ja kylmäsin jalat 25min. Harjattiin ja hierottiin molemmat hevoset läpi ja sitten päivä olikin pulkassa.Viikon päästä menään Niinisaloon treenailemaan. On tää vaan paras laji ikinä!!

- Renja

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :) onks sun polvi kestänyt hyvin treeniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) polvi on parantunu hyvin, en voi vielä juosta ja hyppiä mut ratsastaminen ilman kipuja toimii jo:)!

      Poista
  2. Moikka, tuli vaan mieleen et osaatko sanoa minkä kokonen Lilli suunnilleen on? :) Ihan sairaan kivan näkönen!!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Lilli on about 165cm. Se on joo ihan huippu tapaus:)

    VastaaPoista
  4. Näin kokematon kenttäratsastuksesta kyselee, että millaisella hokituksella pärjää kenttäradalla? Riittääkö kantahokit, vai suosiolla enemmän? Laji kiehtoo niin paljon, että jos sitä vaikka kävisi tänä kesänä tutustumassa maastoesteisiin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee suosittelen lämpimästi kokeilemaan mutta varoitan että laji vie sitten mennessään ;) Ihan aluksi sanon ,että hokkeja on ihan valtava määrä, varmaan 1000 erilaista. Mulla on melkein aina " normaalilla säällä" kun nurmella mennään kantahokkeina ihan normaalit nurmihokit. Tykkään pitää sisällä vähän pienempää hokkia, kuin ulkona, koska etujalat kolhii välillä toisiaan ja näin haaverit ei oo niin isoja. Ja mitä mutaisempaa/ märempää on, sitä suurempia hokkeja käytän. Jos sää on ihan karsea, niin käytän myös kolmatta hokkia. Esim Ranskassa oli kerran rata ihan pelkkää mutaa joten mulla oli ihan jäätävän kokoiset hokit jaloissa.. Näillä pärjäät aivan varmasti!:)

      Poista