torstai 23. tammikuuta 2014

Piia treeniä 21.1.2014

Moikka kaikki pitkästä aikaa!

Hirveesti on tapahtunut viime postauksesta, hevosten kanssa on menty eteenpäin ja oma oheistreeni on kulkenut tosi hyvin. Mutta nyt kerron teille Piia Pantsun valmennuksesta, joka meillä oli kotona Peuriksella eilen.
Piia käy meillä about neljä kertaa vuodessa, sen lisäksi nähdään aina maajoukkuevalmennuksissa. Haluun kotona aina estetreeniä, koska tiiän Piian teettävän siinä aina tosi hyviä ja teknisiä harjoituksia.



Olin valmennuksissa molemmilla hevosilla ja ryhmät oli peräkkäin. Aloitin Lillin kanssa. Alkuun ravattiin hevosia suoralla uralla muutamia voltteja tehden tarpeen tullen. Hevosten piti polkea takajaloilla SUORAAN vatsan alle, edes puolta kavion mittaa uran sisä- tai ulkopuolella ei hyväksytty. Piia korosti sitä, että hevosen liikkeen pitää tulla takaa eteen kohti kättä, ei kädestä taakse. Silloin takajalat jää kokonaan pelistä pois.
 Ravissa Lilli oli itseasiassa tosi hyvä! Suora ja tarpeeksi energinen (Energiaa on riittänyt nyt vaikka kaikille jakaa mikä on tosi kiva). Laukassa samaa. Piia oli tosi tyytyväinen ja kehu Lilliä paljon. Pakko sanoa, että pikkasen jännitti millaista palautetta sieltä tulee uudesta hevosesta, mutta positiivinen yllätys! :)


Sitten alettiin tehdä kavaletti- ja estetehtäviä. Pituushalkaisijalla oli 5 esteen innariharoitus, jonka korkeu oli ehkä 70 cm. Välit oli lyhyet, noin 2,5m. Tehtiin sitä kolme neljä kertaa alkuun. En ollut ennen tehnyt innareita Lillillä ja olin ihan into piukeena. Mitään ihmeellistä ei kuitenkaan tapahtunut, tyttö suoritti oikein mallikaasti!


Sitten meillä oli puolikkaalla ympyrän kaarella kolme kavalettia aina 11m etäisyydellä. Niihin väleihin piti saada 3 laukka-askelta. Vikalta kavalta jatkettiin pystylle ja tuossa välissä oli muistaakseni vajaa 16m. Eli lyhyt 4 laukkaa. Tehtiin tätä molempiin suuntiin, hevoset piti saada kuuliaisiksi ja kokoomaan. Lillin kanssa kokoaminen on vielä vähän hankalaa, jään tosi helposti puristamaan enkä oo tarpeeks nopee apujen kanssa. Kuitenkin tehtävät suju mallikkaasti paria hasardia eätisyysvirhettä lukuun ottamatta.. Tehtiin tätä niin pitkään, että saatiin monta toistoa peräkkäin onnistumaan. Siinä vaiheessa Lilli oli jo niin väsynyt, että lopetettiin siihen:)

Piia anto mulle seuraava asiat kotiläksysksi Lillin kanssa:
  1. istunta ja sen tehokkuus
  2. siirtymiset
  3. apujen ajoitus
                         
                                                     
Leevi oli seuraavana vuorossa. Pakko sanoa, että toisen hevosen päivittäinen ratsastus on kehittänyt mua Leevin kanssa hurjasti. Apujen ajoitus ja ratsastuksen tehokkuus on parantuneet ihan järjettömästi ja saan Leeviä ihan uudella astella töihin!


Leevin alkuverkkasin itse. Olin siihen toosi tyytyväinen. Rentous säilyi kaikessa ja se muoto minkä kanssa on painittu pysy avonaisena koko ajan! Pääsin jopa oikeesti ratsastamaan pohkeella. Tehtiin samoja harjoituksia, kuin Lillin kanssa. Suoralla uralla siirtymisiä. Leevi pysy pohkeen edessä koko ajan ja pääin vihdoin niillä syvillä vatsalihaksilla kiinni raviin. Suoruus oli pienoinen ongelma molemmissa askellajeissa, puoli kavion mittaa tuppasi olemaan uran sisäpuolella koko ajan. Mutta vitsit kun sain ne takajalat masun alle polkemaan suoraan, sieltähän irtosi ihan uusissa svääreissä oleva ravi!

Alotettiin näiden vanhempien kanssa myös innareilla, ne meni kun vettä vaan. Pitkästä aikaa kun päästiin hyppäämään, niin Leevi oli ihan fiilareissa! Innareilta siirryttiin kava- 3ask- kava 3ask-kava- 4 lyhyttä pysty. Oikeaan kierrokseen Leevi pyrki koko ajan vaihtamaan laukkaa. Piia halusi , että ratsastetaan se neljä askelta alku ponnistuksesta vikalta pystyltä alastuloon sulkua. Oli vaikeeta,  mutta onnistu kyllä lopuks.

Sitten mentiin samaa väliä kolmella laukalla. Leevi teki sitä tosi hyvin ja nyt kun oltiin koottu sitä väliä koko ajan  aiemmin, niin odotti hyvin vikalle asti.



Lopuks tultiin vielä okseri okseri väliä, jossa oli 12m.

Tässä vielä pieni video loppuraveista. Videosta näkee, että toi on minimi rentous, jolla sen pitää työskennellä kotona. Ei vielä show raveja, vaan kropan läpi kaululkona olevalla kaulalla. Vielä sais olla vahvempi ravi, eli omilla vatsoilla vähän tiukemmin ja pohkeella vähän enemmän.

Tuntien jälkeen omat vatsa-, selkä-, ja kylkilihakset oli aika väsyneet... Jotain oli siis yritetty tehdä!
Tällasta tällä kertaa! Jos on jotain mistä haluaisitte, että kirjoitan, niin kommentoikaa rohkeasti :)!
-Renja xx





7 kommenttia:

  1. hyvä renski!!! hyvältä näyttää :) p.s. ota asetuksista toi kommenttivarmistus juttu pois, ärsyttävää kirjotella noita numerokoodeja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitti Roosa!:) ja sain sen kai nyt laitettua!

      Poista
  2. kiva blogi ja hienon näköiset hepat sulla :) ois kiva jos jossain vaiheessa teet muitakin postauksia kuin miten on treenattu, jotain ns. erikoispostauksia (jos luet muita heppablogeja niin niistä saa hyviä ideoita). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, voisin toteuttaa jo seuraavassa postauksessa! Ne on kyllä molemmat super:)

      Poista
  3. Hei tuossa tekstissä taitaa olla pieni kirjoitusvirhe, liike kai suuntautuu takaa eteen kohti kättä eikä edestä taakse :)
    Mutta muuten oikein kiva kirjoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Oho siinä kävi pieni kirjoituskämmi:D kiitos!!

      Poista